Esenler Periodontoloji Tedavisi
Dişler ve dişleri çevreleyen dokularda hastalıkların tanısı, tedavisi ya da tedaviden sonrasında kazanılan sağlığın sürdürülebilmesini hedefleyen diş hekimliği dalına verilen addır.
Periodontoloji Randevusu Al
Esenler Periodontoloji Tedavisi
Diş eti hastalıkları başlığı altında en temel olarak gördüğümüz hastalıklar gingivitis, kronik periodontitis, agresif periodontitistir. Bu hastalıkların en temel bulguları diş etinde kızarıklık, şişlik, diş eti kıvamının bozulmasıyla dişten ayrılması, fırçalamada kanama, spontan yani kendiliğinden başlayan kanamadır.
Esenlerde diş eti hastalıklarının başlangıç safhasında diş taşı temizliği ( detertraj ) oral hijyen eğitimi ile eski haline dönüp iyileşme sağlanabilir. Ancak tedavi edilmediğinde daha derin dokulara ( bağ dokusu ) alveol kemiği etkiler ve kemik kayıpları başlar. Bu aşamada detertraj haricinde küretaj işlemi (kök yüzey düşleştirme-derin temizlik ) işlemi yapılır. Esenlerde Diş Eti tedavisinin amacı kaybedilen kemik miktarını, dişeti çekilmelerini geri getirmek değil sadece hastalığı kontrol altına alıp ilerlemesini durdurmaktır. Eğer Esenlerde yapılan küretaj işlemiyle iyileşme sağlanmazsa daha derin bölgeler için flep operasyonu (dişetinin cerrahi ile açılıp bölgedeki granülasyon dokuları ve diş taşlarını temizlenmesi ve uygun bölgelere kemik kazancı sağlanmaısı için greft ( kemik tozu ) yerleştirilmesi planlanır. Daha sonrasında 3 aylık ve 6 aylık periyotlarla hasta Esenlerde takip edilir.
Esenlerde Diş eti büyümeleri : İlaca bağlı, ağız hijyeni eksikliğine bağlı gelişir. Tedavisinde etkene yönelik tedavi yapılıp. İnflamasyon ortadan kalktığında gıngivektomi ve gingivoplasti işlemiyle diş etinin durumu düzenlenir. Esenlerde SDG – BDG: diş etinin apikale çekildiği ve kök yüzeyinin açıkta kaldığı bölgelerde yapışık dişeti miktarını arttırmaya yönelik damaktan bir greft alınıp açıklık olan bölgeye dikilir. Tedavinin amacı hassasiyet problemlerini çözüp estetik kaygıyı gidermektir.
Esenlerde Gingivektomi ( Diş Eti Estetiği ) : estetik amaçla yapılan cerrahi işlemdir. Amaç kuron boyu kısa olup diş eti görünümünün fazla olduğu hastalarda kron boyunu uzaltıp daha estetik bir görüntü sağlamaktır, protetik tedavi öncesi yetersiz kuron boyu varlığında kuron boyunu cerrahi işlemle uzatıp kuron yapılmasını için uygun hale getirilmesidir.
Esenlerde Frenektomi ( Diş Eti Çekilmesi ): Diş eti çekilmesine neden olduğu düşünülen kas ataşmanı varlığında, ortodontistin endikasyon koyduğu durumlarda kas ataşmanının cerrahi yöntemle kesilip dikiş atılmasıdır.