AĞIZ KOKUSUNA NE İYİ GELİR ?

“Ağız Kokusuna ne iyi gelir ? ” sorusu sürekli karşımıza çıkan ve en çok merak edilen konu. Bu Yazımızda sizlere Ağız Kokusuna ne iyi gelir ? anlatacağız.

AĞIZ KOKUSUNA NE İYİ GELİR

Ağız kokusu halitozis diye adlandırılan hastaların sürekli olarak diş hekimlerine şikayette bulunduğu bir tıbbi durumdur. Ağız kokusuna ne iyi gelir sorusu neredeyse her gün bizlere yöneltilmektedir. Ağız kokusu nefes alıp verirken toplumdaki diğer insanlar tarafından farkedileceği için utanç verici bir durum olarak görülmektedir ve çözüme en hızlı şekilde kavuşturulmalıdır.

ağız kokusuna ne iyi gelir

Ağız kokusu insanlarda utanma ve endişe yaratabilecek bir konudur. Ağız kokusu bireyin kendisi tarafından farkedilebileceği gibi yakınındaki diğer insanlar tarafından da tespit edilebilen bir konudur. Hastalar bu konuyla ilgili kendi başlarına çözümler aramakta aromatik ağız gargarası, sakız, şeker kullanarak ağız kokusunu geçirmeye çalışmaktadır. Bu çözümler geçici olmakla beraber sorunun kaynağı bulunmadıkça ağız kokusu devam edecektir. Ağız kokusuna ne iyi gelir soruyla beraber ağız kokusu neden oluşur sorusunu incelememiz gerekmektedir. Ağız kokusuna, gıda birikimleri, sigara nargile gibi tütün kullanımları,yetersiz ağız hijyeni, sindirim sistemindeki tıbbi nedenler, bazı ilaçların kullanımı, ağız kuruluğu ve ağız içerisindeki enfeksiyonlar neden olmaktadır. Gıdalar diş üstünde, diş aralarında, diş protezi altlarında birikerek bakterilerin besinleri parçalaması sonucu kötü bir koku yaymaktadır. Sigara nargile gibi tütün ürünleri ağızda kötü bir koku bırakmakta ve dişeti hastalığına yakalanma oranını arttırmaktadır. Ağız hijyen eksikliği, dişlerin eksik fırçalanması, diş ipiyle diş aralarının temizlenmemesi sonucu oluşan durumdur. Yiyecek parçaları diş yüzeyinde ve diş aralarında kalarak bakterilerin üreyip biyofilm denilen plak tabakasını oluşturmasına neden olmaktadır. Plak tabakası ilerleyen zamanda diş taşına dönüşerek periodontitis denilen dişeti iltihabına yol açmakta ağız içine koku yaymaktadır. Sindirim sisteminde midede görülen reflü, gastrit gibi hastalıklar ağız kokusuna neden olmaktadır.Bazı ilaçlar ağız kuruluğuna sebep olarak ağız içinde koku yaparken bazı ilaçlar ise vücutta metabolize olduktan sonra akciğer yoluyla vücuttan uzaklaştırırken koku yapabilmektedir. Tükürük bezindeki bazı problemler ve bazı ilaçların kullanımı sonucu xserostomi denilen ağız kuruluğuna neden olmaktadır. Uykudayken vücudumuz bazal metabolizmaya geçerek tükürük salgısını azaltmakta bu yüzden sabah uykudan kalktığımızda ağız kokusuyla karşılaşabilmekteyiz. Tükürük içerdiği elemanları ile ağız kokusunu azaltmaktadır. Ağız içindeki yaralar, diş çekimi sonrası oluşan yaraların iltihaplanması sonucu ağız kokusu görülebilmekle beraber diş çürüğü, dişeti iltihabı gibi hastalıklar da ağız kokusu yapabilmektedir.

Beyaz Işık Ağız Diş Sağlığı polikliniklerinde hastalarımıza gerekli muayene ve tetkikleri yapıp ağız kokusuna ne iyi gelir, koku nasıl geçer bunlar anlatılmaktadır. Beyaz Işık Ağız Diş Sağlığı polikliniklerinde yemeklerden sonra dişlerinizi nasıl fırçalamanız gerektiği, dilin üzerini fırçalamanın önemi, protez elemanlarının nasıl temizleneceği, diş fırçanızın ne kadar sürede değişmesi gerektiği, diş macununuzun hangi öğeleri içermesi gerektiği, hangi ağız gargarasını kullanmanız gerektiği detaylı bir şekilde bilgilendirilmektedir.
ağız kokusuna ne iyi gelmektedir