Diyarbakır Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Diyarbakır pedodonti, 0-13 yaş grubu hastaların süt ve daimi dişlerinin hastalıkları ile ilgilenen tedavi yöntemleridir. Diş çürükleri, travma, dişlerin korunması, kalıtımsal etkenlerin oluşan sorunların giderilmesini amaçlar.

Pedodonti  Randevusu Al

Diyarbakır Pedodonti (Çocuk Diş Hekimliği)

Diyarbakır pedodonti klinik uygulamaları, süt ve daimi dişlerdeki çürüklerin dolgu ve kanal tedavileri, gelişimsel anomalili dişlerde restoratif ve protetik işlemler, yer tutucu uygulamalarıdır. Süt dişleri her ne kadar ağızdan bir süre sonra düşecek de olsalar önemi büyüktür. Daimi dişlere rehberlik etmesinin yanında çocuğun beslenmesi ve konuşmanın düzgün gelişmesinde rol alırlar. Süt dişleri erken çekildiği zaman doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalktığı için yer tutucu yapılması gereklidir. Diyarbakır pedodonti tedavisinde çocuk hastalarımıza korku ve travma yaratmadan tedavi imkanı sunulmaktadır. Tedavi süresince dental ünitte sakin durmayacak hastalarımıza zarar vermemek ve travma yaratmamak için genel anestezi altında işlem yapılmaktadır. Genel anestezide tek seferde bütün tedaviler yapılarak bir günde ağrılardan kurtarılmaktadır.

Diyarbakır pedodonti tedavisinde birinci amaç dişsel sorunların oluşmaması için önlem almak ve çürüksüz ağızları sağlamaktır. Bu anlamda koruyucu tedaviler ön plana çıkmaktadır. Fissür örtücü uygulamaları ve flor uygulamaları sayesinde çürük oluşma potansiyeli azaltılmaktadır. Hastalarımıza ve ebeveynlerine dişlerini nasıl fırçalamaları gerektiği anlatılmaktadır.

Şube

Personel

Müşteri Hizmetleri
1
Beyaz Işık
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?