Marmaris Endodonti (Kanal Tedavisi)

Marmaris Kanal Tedavisi Neden Yapılır?Bir dişin pulpası, dişte meydana gelen derin çürükler, dişte bir çatlak veya kırılma nedeniyle tahrip olabilir, iltihap kapabilir ve enfekte olabilir. Kanal tedavisi neden ve nasıl yapılır hastaların genellikle merak ettiği bir sorudur.

Endodonti (Kanal Tedavisi) Randevusu Al

Marmaris Endodonti (Kanal Tedavisi)

Marmaris Beyaz Işık Kanal Tedavisi Neden Yapılır?Bir dişin pulpası, dişte meydana gelen derin çürükler, dişte bir çatlak veya kırılma nedeniyle tahrip olabilir, iltihap kapabilir ve enfekte olabilir. Kanal tedavisi neden ve nasıl yapılır hastaların genellikle merak ettiği bir sorudur.
Diğer bir adı ile endodontik tedavi olarak bilinen kanal tedavisi neden uygulanır?Farklı sebeplerden dolayı iltihaplanan ya da bakterilerin yerleşmesi sonucu hasar gören pulpa dokusunun alınarak kanal boşluğunda bir temizleme, şekillendirme ve uygun maddelerle doldurulması işlemidir. 
Bir dişin sinir dokusu hasar görürse, bu doku parçalanır ve dişin çevresinde bulunan bakteriler kök kanalı içinde çoğalmaya başlar.Bu bakteriler enfeksiyona veya diş apsesine neden olabilir. Apse, iltihap dolu bir keseciktir ve enfeksiyon dişin kök uçlarının sonuna kadar yayıldığında oluşur. Dişte meydana gelen apse kişinin şiddetli ağrı çekmesine neden olur.Apse, kök kanalında bir enfeksiyona neden olmasının yanı sıra, yüze, boyuna veya başın diğer bölgelerine yayılabilen şişme, diş kökü çevresinde kemik kaybı sorunlarına da yol açabilir. 

Ortaya çıkan en sık belirtiler ise dişlerde sıcak – soğuk duyarlılığı, şişme, ısırma – çiğneme yaparken meydana gelen keskin ağrı, diş eti ağrısı, diş eti şişmesi gibi durumlardır. Dişe kanal tedavisi gerekip gerekmediğine diş hekimi çoğu zaman fiziksel muayene sonucu karar verebilmektedir. Röntgen teşhiste yardımcı olan diğer bir seçenektir.
Kanal tedavisi nasıl yapılır,işlem ne kadar sürer?
Kanal tedavisi işlemi enfeksiyonun boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Aynı zamanda dişteki kanal sayısı ve ağızdaki lokasyonu da tedavi sürecini etkilemektedir. Dişte enfeksiyon nedeni ile hastalar diş hekimine başvurduğundan sıklıkla kanal tedavisi 2 seans sürmektedir. Hastalar yaklaşık olarak bir seansta 40-45 dakika geçirir. Özellikle ilk seansta mevcut bakteri ve enfeksiyonlar derinlemesine temizlenir ve kök kanalı şekillendirilir.2. Seansta ise hastanın dişinde herhangi bir duyarlık ,semptom ya da diş dokusunda bir problem bulunmuyorsa dişe dolgu işlemi yapılır.
Seans arası ve tedavi bitiminde dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Kanal tedavisi uygulanan diş canlılığını yitirdiği için kırılma olasılığı daha yüksektir. Bu yüzden tedavi sürerken çok sert besinler tüketilmemeli o diş çok fazla kullanılmamalıdır. Enfeksiyonun giderilmesi için antibiyotik ilaçlarlar kullanılabilmektedir. Olası bir ağrı durumunda ağrı kesici ilaçlar da önerilebilmektedir. Tedavi bittikten sonra lokal anestezi etkisi geçene kadar bir şey yiyip içilmemelidir. Hasta bir iki gün hassasiyet hissedebilir. Kanal tedavisi sırasında diş fazla madde kaybetmişse dişi desteklemek, fonksiyonunu sağlamak ve dişin ömrünü uzatmak için çeşitli dolgular veya protetik restorasyonlar yapılabilmektedir. Kanal tedavisi sonrası ağız ve diş sağlığını korumak için dişler günde 2 kere fırçalanmalı, ara yüz fırçaları ve diş ipi kullanımına dikkat edilmelidir. Ağız ve diş sağlığını ömür boyu koruyabilmek adına 6 yaşına kadar yılda 1 kere, 6 yaşından sonra yılda 2 kere diş kontrolüne gidilmelidir.

Marmaris Beyaz Işık diş polikliniği uzman hekim kadrosu ile hastalarına kanal tedavisi uygulayarak dişlerin ömrünü uzatır ve çiğneme fonksiyonunu geri kazandırır.Kanal tedavisi %95’ten yüksek başarı oranı ile çok etkili prosedürdür. Kanal tedavisi ile kök kanalı doldurularak sabitlenen dişler, doğru diş bakımı ile ömür boyu kullanılabilir

Şube

Personel

Müşteri Hizmetleri
1
Beyaz Işık
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?