Detertraj (Diş Taşı Temizliği) nedir?

“Detertraj (Diş Taşı Temizliği) nedir? ” sorusu sürekli karşımıza çıkan ve en çok merak edilen konu. Bu Yazımızda sizlere Detertraj (Diş Taşı Temizliği) nedir? anlatacağız.

Detertraj (Diş Taşı Temizliği) nedir?

Detertraj (diş taşı temizliği) nedir, nasıl yapılır sorusu sıkça sorulan bir sorudur. Diş ve dişeti dokusunda oluşan diş taşı, diş plağı, lekelenmeler gibi problemler zamanla periodontal dokuları kötü etkilemekte ve dişeti hastalıkları oluşmaktadır.

Detertraj diş taşı temizliği) nedir?

Detertaj ( diş taşı temizliği) nedir denildiğinde öncelikle neden detertraj yapılmalıdır sorusu akla gelmelidir. Detertraj ( diş taşı temizliği) nedir sorusunu soran bir hasta neden detertaj yaptırması gerektiğini bilmeli, ağız hijyeni eğitimi almalıdır. Dişeti sağlığı toplumun en az dikkat ettiği ve ilgilenmediği bir konudur. Toplumumuzun yarısından fazlasının dişeti problemi mevcuttur. Bu hastalığın yıkım derecesi bazı hastalarda fazla olmakla beraber bazılarında daha az yıkım ile devam etmektedir. Diş etrafı dokularda oluşan diş taşları bakterilerin yaşaması için gerekli olan ideal şartları sağlamaktadır. Zamanla daha zararlı olan kırmızı kompleks bakterilerinin de ortamda üremesiyle çok ciddi yıkımlar görülmekte, ağız florasının düzelmesi 67 ayı bulabilmektedir. Bu bakteri biyofilminin ortadan kaldırılması tedavinin ilk aşaması olup bu tedaviye detertaj (diş taşı temizliği) denmektedir. Detertraj ( diş taşı temizliği) işlemi ile bakterilerin yaşam ortamı olan diş taşları temizlenerek etken ortadan kaldırılmaktadır. Diş taşlarının ortamda bulunması yıkımı sağlamaz. Yıkımı sağlayan unsur vücuttur. Vücut kendini korumaya almak için enflamasyon denilen fizyolojik durumu gerçekleştirir. Bölgeye kendi savunma elemanlarını göndermek için damarlanmayı arttırır. Bunun sonucunda daha kızarık ve en ufak müdahalede kanıyan bir dişeti karşımıza çıkmaktadır. Detertraj ( diş taşı temizliği) öncesinde periodontal cep ölçülerek daha derinde olan cepler için SRP ( kök yüzeyi düzeltme) işlemi planlanmalıdır.

Detertraj (diş taşı temizliği) işleminden sonra hastaya hijyen eğitimi verilmelidir. Hijyen eğitiminde hangi tipte diş fırçası kullanılacağı, hangi macunun daha iyi olacağı ve güncel diş fırçalama yöntemleri anlatılmalıdır. Gerekirse hasta diş fırçasını da getirmeli ve diş hekimine diş fırçalamasını göstermelidir. İyi bir ağız hijyeni için dişler en az 2 dakika boyunca fırçalanmalıdır. Hijyen eğitimi verildikten sonra gerekli görülen tedaviler ve düzenli kontroller planlanmalı, periodontal yıkıma uğrayıp çekilmesi gereken dişlerin çekimi gerçekleştirilerek ağız florasını sağlıklı hale getirilmesi amaçlanmalıdır.

Beyaz Işık Ağız Diş Sağlığı polikliniklerinde detertraj ( diş taşı temizliği) nedir sorusu uzman hekim kadrosu tarafından detaylıca anlatılarak cevaplanmaktadır. Beyaz Işık Ağız Diş Sağlığı polikliniklerinde detertraj işlemi ağrı hissedilen ve fazla hassasiyet görülen dişlerde lokal anestezi altında uygulanmaktadır. Detertraj işleminden sonra fazla leke olan dişlerde polisaj ve air flow denilen işlemler uygulanarak pürüzsüz, lekesiz şekilde dişlere kavuşulmaktadır. Diş renklerinden memnun olmayan hastalara beyazlatma işlemi önerilerek istedikleri beyazlığa ulaşmaları sağlanmaktadır.

Detertraj nedir?
Müşteri Hizmetleri
1
Beyaz Işık
Merhabalar Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?